Reanimatie + AED

OVER DE CURSUS

  • Duur: 2 uur klassikaal
  • Kosten opleiding: € 25,- p.p.
  • Groepsles
  • Individueel inschrijven
  • groep inschrijving
  • Geldigheid certificaat 1jaar.

Wat wordt er behandeld tijdens de cursus?

Tijdens de cursus worden de volgende zaken behandeld: Reanimatie bij kinderen, Reanimatie bij volwassene, Reanimatie bij baby’s en reanimatie met ondersteuning van een AED. Uiteraard is er tijdens de reanimatiecursus ruim de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Alle verschillen tussen reanimatie bij baby’s, kinderen en volwassenen worden behandeld. Deze technieken verschillen nogal van elkaar, daarom wordt elk onderdeel apart behandeld. Zo kun je bijvoorbeeld niet een baby reanimeren op de zelfde manier als dat je bij een volwassen zou doen. Bij een baby zijn de ribben en botstructuur nog niet ver genoeg ontwikkeld. Als je bij een baby de reanimatie techniek van een volwassenen persoon zou gebruiken zou je alle ribben van de baby breken. Deze verschillen komen uitgebreid aan bod tijdens een reanimatiecursus. Ook leer je een aantal handige geheugen steuntjes om je te helpen tijdens het reanimeren. Een voorbeeld van zo’n geheugen steuntje is het reanimatie tempo op de beat van het liedje ‘’Staying alive’’ van de Beegees, Je kent dit nummer vast wel. Tijdens het reanimeren is het erg belangrijk dat er borstcompressies worden uitgevoerd volgens een bepaald ritme. Het nummer ‘’ staying alive’’ wordt internationaal gebruikt om dit juiste ritme vast te houden. Ook het gebruiken van een AED komt uitgebreid aan bod. Je hebt ze vast wel eens zien hangen, maar weet je ook hoe je ze moet gebruiken? Onze instructeurs maken gebruik van de meest voorkomende AED’s in Nederland. Tijdens het gedeelte AED leer je onder andere waar op de borst je de AED moet bevestigen en hoe je de AED bediend.

Aantal deelnemers

Tijdens de cursus kunnen 6 personen de cursus bijwonen.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt afhankelijk van het aantal deelnemers ongeveer 2 uur.

Reanimatie certificaat

Na afloop van de reanimatiecursus ontvangen alle deelnemers een reanimatie certificaat. Dit certificaat is 1 jaar geldig. Wij adviseren om jaarlijks een reanimatiecursus te volgen zodat alle kennis op peil blijft en je op de hoogte blijft van de laatste reanimatietechnieken.

TIP! Er zijn zorgverzekeraars die de cursuskosten geheel/gedeeltelijk vergoeden. Informeer hiernaar bij uw zorgverzekeraar.

Meer informatie over deze opleiding: opleiding@ehbo-vechtstreek.nl